Competitie Algemeen

Algemeen

KNLTB

Met meer dan 200.000 competitiespelers heeft Nederland één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Van oudsher wordt door een groot aantal leden deelgenomen aan de voorjaarscompetitie, maar in de afgelopen jaren is ook sprake van een groeiende deelname aan de najaarscompetitie en de Regionale Winter Buiten Competitie (RWBC), allemaal georganiseerd door de KNLTB.

LTC DEM  is in de regio één van de verenigingen met het grootste aantal deelnemers aan de voorjaarscompetitie, zowel Tennis als Padel. Met 60 teams hebben we het over bijna 400 van de ongeveer 700 leden die hieraan meedoen!

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor LTC DEM en kun jij je spel en tennis- of padelvaardigheden ontwikkelen. Er bestaan diverse soorten competities met ieder zijn eigen opzet, zoals 4x een dubbelspel of 4x een single en 2x een dubbelspel. Op de site van de KNLTB zijn de diverse competities terug te vinden.

Competitie spelen heeft nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Bij onze Tennisbar Baan-8 kun je tijdens deze dagen terecht voor heerlijke daghappen, fantastische competitie schotels en natuurlijk een uitgebreid assortiment drankjes.

LTC DEM biedt competitiemogelijkheden voor zowel tenniskids, junioren als senioren.

Er wordt altijd via mail, KNLTB-app en/of op onze homepage een oproep gedaan als de inschrijving voor de diverse competities is geopend. Houd dat dus altijd in de gaten, want de animo is groot en vol=vol.

Wil je ook meedoen met de competitie en heb je bijvoorbeeld nog geen eigen team? Meld je dan aan bij de Technische Commissie via [email protected] .

Onderlinge competities

Ook organiseren we in de winter een onderlinge competitie (IWC) voor zowel tennis als padel, en soms wordt er via een laddersysteem gespeeld. Houd je mail of onze app, website en Nieuwsbrief Singeltje in de gaten.