Padel bij L.T.C. DEM

Algemeen

Padel, een niet meer weg te denken sport. Om het ontstaan van het Padel zoals wij dat nu kennen te achterhalen gaan we terug naar 1969. In Acapulco, Mexico, bouwde Enrique Corcuera als eerste een Padelbaan met de afmetingen zoals wij die nu kennen. Eigenlijk was dit niet de bedoeling. Enrique Corcuera wilde eigenlijk een tennisbaan. Maar wegens ruimtegebrek bedacht hij zijn eigen spel.  

In Nederland kreeg Padel voor het eerst landelijke aandacht door Guus Hiddink. De toenmalig trainer van PSV Eindhoven kwam zijn Zuid-Amerikaanse spelers tegemoet door een Padelbaan aan de trainingsfaciliteiten toe te voegen met het simpele doel: plezier maken. Daarnaast is de sport geschikt als uitlooptraining voor de voetballers.  

Sinds 2010 heeft Nederland officieel een Nederlandse Padelbond en in 2020 heeft een fusie plaatsgevonden tussen de Padelbond en de KNLTB.  

L.T.C.DEM

In 2018 is een projectgroep gestart van leden die graag padel bij DEM wilden introduceren. De plannen zoals deze er toen lagen, kregen niet echt een plek binnen DEM én werden afgewezen door de gemeente.

Half 2019 is het project nieuw leven ingeblazen en zijn de overleggen met gemeente opnieuw opgestart. Een projectgroep ‘Uitbreiding park’ is in het leven geroepen en heeft in twee jaar tijd bergen werk verzet. 

In mei 2021 ontving L.T.C. DEM alle vergunningen en in juni 2021 is de eerste schop de grond in gegaan. Vanaf begin 2022 heeft L.T.C. DEM met trots drie padelbanen op het gezellige park aan de Spaarnestraat. 

 

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord Holland