Padel bij LTC DEM

Algemeen

Padel is een nieuwe snelgroeiende sport die is overgewaaid vanuit Mexico en Spanje, en die een combinatie is van tennis en squash.  Het spel wordt altijd gespeeld met z'n vieren en er zijn speciale rackets en ballen voor nodig. De telling is gelijk aan die van tennis.
De padelbaan is ongeveer half zo groot als een tennisbaan: 10 meter breed en 20 meter lang en omringd door wanden die een combinatie zijn van glas en een hekwerk. De wanden zijn onderdeel van het spel, en hierdoor is kracht minder belangrijk bij padel. Deze sport is door iedereen te spelen.
 
Padel bij LTC DEM
In de zomer van 2021 is gestart met de aanleg van de drie padelbanen. Achter de bestaande tennisbanen, op de scheiding met Voetbalvereniging De Kennemers was nog een ongebruikte groenstrook. Er moesten wel wat problemen overwonnen worden zoals het verplaatsen van een sloot, archeologisch onderzoek, omgevingsvergunningen en -last but not least- een kloppend financieel plaatje. Er is door bestuur en commissieleden enorm veel werk verzet. Wijcker Infra heeft alle grondwerkzaamheden op zich genomen en de firma Padel.nl zorgde voor het plaatsen van de banen.
 
Door in te spelen op deze nieuwe sport is LTC DEM op de toekomst voorbereid en biedt de vereniging een van de weinige gelegenheden in de omgeving om padel buiten te beoefenen!
 
Lid worden, baan huren, en spelregels
Wil je padellid worden? Via deze link lees je hier meer over. 
Wil je de spelregels weten? Die vind je hier.
Als 'niet lid' een baan huren? Dat kan via meet & Play.
 
Padel-lessen
Wil je jouw padelvaardigheden naar een hoger niveau brengen of gewoon op recreatief gebied een leuke bal kunnen slaan? Padelschool Jeroen Hoevenberg biedt diverse soorten lessen aan via onze gecertificeerde trainers. Lees alles hierover op de pagina Padel lessen.
 
DEM- Clubkleding
Wil je voordelig DEM- clubkleding aanschaffen, klik dan hier voor meer informatie.
 
Whatsapp groep Padel
Ben je eenmaal lid en wil je graag regelmatig padellen? Heb je nog niet voldoende maatjes om een groepje te vormen? Word lid van onze padelgroep 'wie wil padellen'. In deze groep zitten ruim 100 leden. Vrijwel dagelijks worden er op verschillende niveaus heel snel groepjes gevormd.
Ook in deze groepsapp? Scan de QR code onderaan deze pagina via de camera in je whatsapp en je bent onderdeel van het team. 


LTC DEM heeft een premium membership bij padelgids.nl. Op deze site lees je alles over padel, inclusief locaties, padelbouwers en nog veel meer.

 

 

 

Padel voor jeugd

Padel voor de jeugd staat nog redelijk in de 'kinderschoenen'. Lidmaatschap en lessen is echter wel mogelijk! Wil je een lidmaatschap: de actuele bedragen staan op de pagina Contributies. Direct inschrijven kan hier. Mail voor trainingsmogelijkheiden voor jeugdleden naar [email protected]