LTC DEM Weetjes; Welkom nieuw DEM-lid

Welkom

Wat leuk dat je voor onze tennis- en padelvereniging hebt gekozen. Graag vertellen we je wat wetenswaardigheden over LTC DEM, zodat we je start bij ons wat kunnen vergemakkelijken. Onderwerpen die je al weet, kun je natuurlijk overslaan.

Algemeen

LTC DEM is een van de grootste en gezelligste verenigingen in de omstreken. Wij hebben ruim 900 leden, zeven all-weather tennisbanen en drie padelbanen. We bestaan al sinds 1942 en vanaf de jaren '60 zijn we gevestigd in Sportpark Adrichem.

Gedragsregels

LTC DEM wil een vereniging zijn waar iedereen veilig en plezierig kan sporten. Een vereniging waar jong en oud zich veilig voelt om zich te ontwikkelen binnen de sport. Ongewenst of niet integer gedrag past niet binnen LTC DEM.

Iedereen - van pure recreant tot topspeler, leraar, coach, trainer, scheidsrechter, supporter, ouder of bestuurder/vrijwilliger - behoort zich integer te gedragen. We hebben hiervoor regels opgesteld, die je kunt lezen op de pagina gedragsregels. We vertrouwen erop dat je deze leest en er ook naar handelt.

Kleding, racket en ballen

Allereerst zul je attributen moeten kopen om de tennissport te kunnen beoefenen. Op tennisparken is het gebruikelijk dat men gekleed gaat in 'tenniskleding'. Het is belangrijk dat je schoenen draagt die geschikt zijn voor onze all-weather tennis- en padelbanen. Sportzaken kunnen je hierbij adviseren, evenals bij aanschaf van rackets en ballen. In Beverwijk is Intersport Veldhuis ruim gesorteerd in kleding en in tennis- en padelrackets. Onze DEM-clubkleding is daar tegen een aantrekkelijke prijs te koop en je krijgt als DEM-lid ook korting bij aankoop van overige tennisartikelen. Informeer hiernaar in de winkel.

Lidmaatschap/KNLTB ClubApp

Nu je lid bent van LTC DEM is het handig om zo snel mogelijk de KNLTB ClubApp te installeren. Hierin staat je digitale ledenpas, je kunt er banen mee reserveren, andere leden ('maatjes') opzoeken, clubnieuws lezen etc. 

Toegang tot ons park

De ingang van het park gaat om 09.00 uur open en de banen zijn bespeelbaar tot 23:00 uur; op dat tijdstip gaat de verlichting uit. Binnen die tijd kun je komen en gaan wanneer je wil. Het is incidenteel mogelijk dat onze hoofdingang afgesloten is. In dat geval kan deze met de KNLTB- ledenpas (verstrekt t/m november 2023) worden geopend. Naast de poort tegen de paal zit hiervoor een scanner. Deze vind je ook naast de kantinedeur (links) zodat leden hiermee altijd naar binnen kunnen om naar het toilet te gaan of water te pakken. Begin 2024 zullen deze scanners vervangen worden door een exemplaar dat QR-codes kan lezen. Tot die tijd is toegang alleen nog mogelijk met de plastic ledenpas.

Overigens is drinkwater ook beschikbaar uit de kraan in de hoek achter tennisbaan 2 en achter het chalet. Op onze website staat actuele informatie hoe het openen van de poort en deur met de QR-code werkt. 

Kom zoveel mogelijk op de fiets omdat de parkeermogelijkheden beperkt zijn. De plaatsen op de Lau Mazirelstraat zijn alleen beschikbaar met een parkeervergunning. Deze is alleen voor de woonwagenbewoners. Op onze website staan parkeertips

Let er ook bij het naar huis gaan op dat je niet luidruchtig afscheid neemt van je medespelers. Dat geeft veel overlast voor de omwonenden.

Vrij Tennissen

Wil je vrij tennissen dan is het het handigst als je tevoren afspreekt met een of drie andere DEM leden. Als je op de bonnefooi naar het park komt, zal het je niet lukken om bij anderen aan te sluiten omdat iedereen al compleet is. Geen paniek, om je zo snel mogelijk te laten 'inburgeren' hebben we daar mogelijkheden voor, zodat je in het vervolg ook met anderen kunt gaan afspreken. Zie 'Tombola' en 'Buddy Programma' verderop in deze 'Weetjes'. Check ook altijd even in de KNLTB ClubApp of op de website of er geen toernooi of competitie wordt gespeeld. Hoe je dat kunt zien, lees je op de pagina 'vrij spelen'.

Mocht de baanverlichting nog niet branden, én is er geen barbezetting, dan kun je zelf de lampen aan doen. Boven de display om af te hangen, hangt een iPad. Klik erop, kies de baan waarop je wilt spelen, en zet de lichtsterkte op 'training'. Na afloop moet je de lampen natuurlijk wel weer uitdoen.

Introducés

Wil je iemand uit jouw omgeving een keer tennis of padel laten ervaren? Of ken je iemand die overweegt lid te worden? Het is bij LTC DEM mogelijk om af en toe een introducé mee te nemen. Dit kan alleen tot 18.00 uur of in het weekend. Voor padel geldt dat je hiervoor € 6,- per introducé betaalt. Dit wordt via de ClubApp of de website direct geregeld via iDEAL. In geval van tennis is het gratis en regel je het in de kantine op de display.

Tennisbar Baan-8

Onze bar hebben we verpacht aan 'Tennisbar Baan-8'. Hierdoor hoeven leden geen bardiensten te draaien en zijn we verzekerd van continuïteit en een goede kwaliteit dranken en hapjes. De openingstijden staan op demtennis.nl.

Tombola

Elke maandagavond zijn alle tennis- én padelbanen gereserveerd voor Tombola. Dit is de avond om andere leden te leren kennen! De Tombola wordt geleid door Nico Kleijn. Het begint om 19 uur maar kom indien mogelijk wat eerder, zodat je wellicht snel aan de beurt bent. Het is namelijk altijd druk. Je kunt ook later komen en dan alsnog meedraaien. Elke drie kwartier start een nieuwe ronde.
Meld je bij Nico en hij deelt je in met drie anderen. Na 45 minuten (of eerder bij drukte) gaat de zoemer en stopt de partij. Afhankelijk van het aantal aanwezigen, word je ofwel meteen weer ingedeeld, of je moet een ronde wachten. Als je geen zin meer hebt, draai je het pasje dat je gekregen hebt een kwartslag om en dan word je niet meer ingedeeld. 

Buddy Programma

Speciaal voor nieuwe leden hebben we bij LTC DEM het Buddy-Programma in het leven geroepen. Een aantal van onze leden vormt een team van buddy’s die nieuwe leden wegwijs maken bij onze club. Klik hier voor meer informatie.

Tennis- of Padellessen

Vanzelfsprekend ga je beter tennissen of padellen als je lessen volgt. Bij onze vereniging worden die gegeven door Tennis- en Padelschool Jeroen Hoevenberg. Voor jeugdleden zijn er Tennis-in-1-pakketten waarbij de lessen in het lidmaatschap zijn inbegrepen en die door de vereniging worden georganiseerd. Senioren regelen hun lessen zelf met de Tennisschool. Er zijn diverse mogelijkheden, lees meer hierover op onze website onder Training.

Toernooien

LTC DEM organiseert drie 'Open' toernooien, hetgeen betekent dat ook leden van andere verenigingen mogen inschrijven. Dit zijn het DEM Dubbel Open in maart, het Open DEM in juli en in de herfstvakantie voor de jeugd 'WimbleDEM'. Daarnaast zijn er onderlinge toernooien voor zowel junioren als senioren, zoals de Clubkampioenschappen, Ouder-Kind Toernooi enzovoorts. Via de KNLTB ClubApp, de website, social media of via mail word je er op geattendeerd dat je kunt inschrijven.  

Competitie

De door de KNLTB georganiseerde voorjaarscompetitie tennis en -padel is altijd heel druk bezet. Gedurende zeven weekenden in april en mei spelen zo'n 70 teams namens DEM uit- en thuiswedstrijden. Ook aan de KNLTB najaarscompetitie (vijf weekenden) van half september tot half oktober doen een flink aantal teams mee. Sinds 2023 bieden we onze leden ook de KNLTB zomer- en wintercompetitie aan.
In de wintermaanden organiseert onze vereniging een onderlinge winter-ladder-competitie. 
Voor de KNLTB-competities is altijd veel animo en vaak geeft men zich als team op. De Technische Commissie kan kijken of er voor individuele leden nog plaats is in een team. Dit hangt ook af van je speelsterkte.

Speelsterkte

Iedereen die begint met tennissen krijgt op zijn ledenpasje Speelsterkte 9. Je hebt een aparte sterkte voor enkelspel en voor dubbelspel en voor padel. Je kunt je speelsterkte verbeteren door wedstrijden te winnen in officiële competities en toernooien. Daar zijn allerlei formules voor, die ervan afhangen of je bijvoorbeeld van een veel sterkere of zwakkere speler wint, enzovoorts. Als je voor toernooien inschrijft, mag je uitsluitend meedoen in de categorie die op je pasje staat, of hoger. Of liever gezegd, een lager getal, want '1' is de sterkste categorie. Op KNLTB.nl staat een handig filmpje waarin het wordt uitgelegd. 

Website

Zoals eerder vermeld; op deze website vind je alle informatie over onze vereniging. De namen van de bestuursleden, data van toernooien, hoe je hiervoor kunt inschrijven, de tennis- en padelregels, het baanreglement enzovoorts. Kijk hier regelmatig op, of in de KNLTB ClubApp en je bent van alles op de hoogte. En heb je toch nog vragen, benader dan een van de bestuurs- of commissieleden.

We wensen je veel plezier bij onze vereniging!