Steboma Open Jeugd WimbleDEM

Dit jaar 2024 vindt het Steboma Open plaats van 28 oktober t/m 3 november. Noteer de datum alvast in je agenda!

Foto's van vorig jaar zijn op deze site te zien voor onze leden, als je inlogt op 'mijn club', rechtsboven elke pagina.


Voor wie is Steboma Open Jeugd WimbleDEM?

Steboma Open Jeugd WimbleDEM is een open jeugdtoernooi waar alle jeugd tot met 18 jaar aan mee kan doen. Het maakt niet uit of je net op tennis zit en 1 keer per week les hebt, of dat je al wat jaren meedraait en al meer wedstrijdervaring hebt. Meedoen aan Steboma Open Jeugd WimbleDEM is een makkelijke gelegenheid om (meer) wedstrijdervaring op te doen.


Voor welk onderdeel kan ik het beste inschrijven?

Er wordt gespeeld in de volgende categorie├źn:

Rood
De categorie rood is voor de jongste jeugdleden t/m 9 jaar. Zij spelen met kleine netten op een kwart van een gewone tennisbaan. In rood speel je met een team, het gaat dan om het team dat de meeste punten verzamelt. Zo leren de kinderen op een speelse manier korte wedstrijdjes spelen. Het event voor rood wordt gehouden op woensdag en zondag en duurt maximaal 3 uur.

Oranje
De categorie oranje is voor de jeugdleden van 8 t/m 11 jaar die al een paar keer de bal kunnen overspelen. Zij spelen op ┬ż van een hele baan en spelen korte wedstrijden. Jongens en meisjes spelen in oranje door elkaar. In oranje kan je enkel spelen, maar je kan ook samen dubbelen. Dus zoek een leuke dubbelpartner en schrijf je in.

Groen
De categorie groen is voor de jeugdleden van 8 t/m 14 jaar die een volledige wedstrijd kunnen spelen op een hele baan. Jongens en meisjes spelen in groen door elkaar. In groen kan je ook dubbel wedstrijden spelen. Dus zoek een leuke dubbelpartner en schrijf je in.
Groen 2 is de categorie voor jeugdleden die (minimaal) 1 keer in de week trainen. Je kan hieraan meedoen als je nog nooit een wedstrijd hebt gespeeld, maar ook als je al vaker een wedstrijd en competitie hebt gespeeld.
Groen 1 is de categorie voor de jeugdleden die in de selectie spelen. Zij trainen meerdere keren per week en hebben veel wedstrijdervaring. Speel je niet in de selectie, maar vind je het leuk om tegen de selectie te spelen, dan kan je je natuurlijk ook voor groen 1 inschrijven.

Geel
De categorie geel is voor de jeugdleden van 10-12 jaar, 10-14 jaar, 11-16 jaar en van 11-18 jaar. Zij spelen op een hele baan een volledige wedstrijd. In geel is er een jongensdubbel, een meisjesdubbel en een gemengd dubbel. Dus zoek een leuke dubbelpartner en schrijf je in.

FUN 2-daagse

Tijdens het Steboma Open Jeugd WimbleDEM wordt vaak een extra activiteiten programma opgezet waarvoor de deelnemers van het toernooi zich apart kunnen aanmelden. Wij organiseren dan in samenwerking met Tennisschool Jeroen Hoevenberg activiteiten als:

  • elke dag 2 uur training verzorgd door tennisschool Jeroen Hoevenberg;
  • elke dag een uitgebreide lunch;
  • diverse coole en sportieve workshops;
  • de welbekende bingo met leuke prijzen;
  • rondje om de baan