Veelgestelde vragen

 
1. Zijn de banen altijd bespeelbaar?
 
Bij LTC DEM kun je 7 dagen per week terecht op zowel onze tennis- als padelbanen, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds 23:00 uur. Onze banen zijn het hele jaar open en praktisch onder alle weersomstandigheden bespeelbaar. Mocht je twijfelen over de bespeelbaarheid van de banen (bijvoorbeeld door vorst, hoeveelheid regen) dan kun je telefonisch informeren via het telefoonnummer bij onze contactgegevens.
 
´s Avonds tussen 19.00 en 21.00 uur is de drukste periode op onze banen. Het kan dan voorkomen dat je (even) moet wachten voordat je kunt spelen. Het afhangsysteem zorgt voor een eerlijke verdeling van de speeltijd. Overdag is het over het algemeen rustig. Je hoeft dan niet te wachten en je kunt meestal zolang spelen als je wilt.
 
Tijdens georganiseerde activiteiten (competitie, toernooien) zijn de banen niet of slechts beperkt beschikbaar voor vrij spelen.
 
De voorjaarscompetitie is geconcentreerd in een periode van circa 7 weken tussen half april en begin juni. De najaarscompetitie wordt gespeeld in de weekenden (ook vrijdagavond) in de periode half september tot eind oktober.
 
Op elke pagina op deze site staat in de kolom rechts de clubagenda waarop je precies kunt zien, waar en wanneer de competitie, toernooien en andere activiteiten plaatsvinden. Door op 'Beschikbare Banen' te klikken, zie je of er eventueel nog banen beschikbaar zijn. Door omstandigheden tijdens het toernooi of competitie kan het aantal vrije banen toch anders zijn dan vooraf is ingeschat. De wedstrijden krijgen dan prioriteit boven het vrij spelen.
 
2. Kan ik een niet-lid meenemen als introducé?
 
Ja het is mogelijk om niet-leden mee te nemen als introducé. Dit kan alleen overdag tot 18:00 uur en in het weekend.  Voor tennissen is dit gratis. Op de display in het clubhuis waar je een baan reserveert, bestaat de optie om een 'introducé' in te voeren.
 
Voor een introducé op de padelbanen moet altijd betaald worden, omdat wij deze banen ook verhuren. Zie hiervoor de pagina 'Padel regels baan afhangen'.
 
3. Is er een ledenstop?
 
Er is sinds 1 oktober 2022 een ledenstop Padel. Vraag echter altijd naar de mogelijkheden. Zie elders op deze website bij het onderdeel lidmaatschap.
 
4. Kan ik een tennis- of padelbaan (telefonisch) reserveren?
 
Nee. Het is niet mogelijk om telefonisch een baan te reserveren. Spelers kunnen via 'afhangen op afstand' banen reserveren (padel) of kunnen op ons tennispark via het KNLTB.Club afhangbord een baan afhangen (tennis). Gebruik van het afhangsysteem is verplicht. Door je, eventueel digitale, geldige spelerspas te gebruiken toon je aan, dat je een rechtmatig gebruiker bent. Als het druk is zorgt het afhangsysteem ervoor dat de speeltijd eerlijk over de leden wordt verdeeld.
Ben je geen lid van LTC DEM, dan kun je wel via Meet&Play, een baan huren. Dat kan via deze link.
 
5. Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap? Ontvang ik hiervan een bevestiging?
 
Opzegging van het lidmaatschap betreffende een verenigingsjaar moet schriftelijk of via een e-mail aan de ledenadministratie geschieden, te verzenden op uiterlijk 31 oktober van dat jaar. De ledenadministratie verstuurt in principe binnen twee weken een ontvangstbevestiging. Indien je deze ontvangstbevestiging niet uiterlijk de 3de week na opzegging hebt ontvangen, dien je zelf contact op te nemen met de ledenadministratie. De ontvangstbevestiging is het enige bewijs, dat het lidmaatschap is opgezegd. Lees alles hierover op de pagina Opzeggen.
 
6. Hoe en aan wie moet ik een adreswijziging doorgeven?
 
Alle mutaties die van belang zijn voor onze ledenadministratie worden bij voorkeur via een mail aan [email protected] doorgegeven.
 
7. Waarom moeten nieuwe leden inschrijfgeld betalen?
 
Net als bij de meeste andere tennisclubs betalen leden bij LTC DEM bij aanmelding eenmalig inschrijfgeld. Het inschrijfgeld is een financiële bijdrage van nieuwe leden voor de administratieve afhandeling van de inschrijving.
 
Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00.
 
8. Waar kan ik informeren naar gevonden voorwerpen?
 
Op ons tennispark kun je bij de bar informeren of je verloren voorwerp daar gevonden is. Waardevolle voorwerpen worden achter de bar bewaard. Gevonden kleding, bidons etc kun je terugvinden direct links bij de ingang van de kantine.
 
9. Ik ben mijn ledenpas kwijt. Hoe kom ik aan een nieuwe pas?
 
Vanaf 1 januari 2024 worden er geen nieuwe, fysieke passen meer verstrekt door de KNLTB. Vanaf die tijd kan je afhangen middels een QR Code. Zie hiervoor de KNLTB ClubApp informatie.
 
10. Ik wil graag lid worden, maar kan ik dan ook les krijgen?
 
Ieder lid van LTC DEM kan tennis- of padelles krijgen via Tennis- en padelschool Jeroen Hoevenberg. Senioren leden dienen hiervoor zelf afspraken te maken met de Tennisschool. Het e-mailadres hiervoor is: [email protected] en/of [email protected]. 
 
11. Gaan trainingen altijd door?
 
De ervaringen uit de afgelopen jaren leren ons dat we op onze banen heel lang door kunnen tennissen en padellen. Daarom gaan de lessen in principe altijd door, ook met lichte regenval.
 
Mochten de weersomstandigheden echter zo slecht zijn dat de lessen geen doorgang kunnen vinden, dan zal Bart of Jeroen hierover contact opnemen met de cursisten.
 
12. Kan ook een jeugdlid gaan padellen?
 
Ja hoor, een jeugdlid kan zich ook inschrijven voor padel. Als je meer wilt weten over lesmogelijkheden, stuur dan een mail naar [email protected].
 

13. Heeft LTC DEM een vertrouwenscommissie/ vertrouwenscontactpersoon?

Jazeker, je leest hier alles over op de pagina Vertrouwens Commissie.