Vrij spelen

Het is bij LTC DEM altijd een drukte van belang met toernooien, competitie, training en andere activiteiten. Is er in zo’n druk programma nog wel ruimte om gewoon vrij te tennissen en te padellen?

Er wordt het hele jaar door gespeeld op zeven tennisbanen, en drie padelbanen. Buiten de geplande activiteiten kunnen de leden zo vaak vrij spelen als ze willen. De gepande activiteiten zijn zichtbaar in de KNLTB ClubApp of op de website. Lees hierover verderop bij 'Welke banen zijn wanneer bezet'.

Banen reserveren

De banen die beschikbaar zijn om vrij te spelen kun je reserveren met 2-3 (tennis) of 4 (tennis en padel) personen. Hoe je reserveert verschilt per sport.

Voor Padel moet je tevoren reserveren via de KNLTB ClubApp. Meer informatie hierover lees je op de pagina padel regels afhangen. 

Voor Tennis is het niet mogelijk om op afstand een baan te reserveren. Je doet dit bij binnenkomst in het clubhuis op het 'elektronische afhangbord'. De eerstvolgende baan en beschikbare tijd komen dan in beeld. De speeltijd wordt eerlijk verdeeld. Een single-partij (en spelen met 3) krijgt een half uur en een dubbel-partij drie kwartier speeltijd.  Overdag en in het weekend zijn er speeltijden van een uur. Zie voor speeltijden het baanreglement. 

Op het afhangbord kun je met een ledenpasje reserveren, maar sinds 1 januari 2024 verstrekt de KNLTB geen plastic pasjes meer. Diegenen moeten bij het bord reserveren met de QR code op hun ClubApp. Je leest hier alles over op de KNLTB ClubApp-pagina

Met name overdag is er ruimte genoeg, en ook 's avonds na 21:00 uur zijn er voor tennis meestal meerdere banen beschikbaar om vrij te spelen. 's Middags zijn er wel een aantal banen gereserveerd voor jeugdtraining.

Er zijn avonden waarop een vaste groep leden een balletje slaat. En er vormen zich groepjes die in wisselende samenstelling een partijtje spelen. Maar ook gewoon met één of drie tennisvrienden afspreken komt natuurlijk voor.  

Tombola op maandagavond voor Tennis én Padel

Op maandagavond is het niet mogelijk om vrij te spelen, dan is er een Tombola waar iedereen aan mee kan doen. Bij andere verenigingen is dit vaak bekend als racket-avond. DEM-leden van alle speelsterktes spelen dan leuke (en vaak verrassende) partijtjes tennis met elkaar. De aanvang is om 19 uur, maar je kan ook later komen. Als je na een of meer partijtjes niet meer mee wilt doen, vraag je je pasje terug.  Afhankelijk van de drukte wordt er 30-45 minuten gespeeld. De Tombola is een uitstekende manier om andere leden te leren kennen.

Wanneer zijn welke banen bezet?

Je kunt op twee manieren kijken welke banen bezet zijn.

1) in de KNLTB -ClubApp: Klik onderaan in de app op 'spelen'. Kies een datum en tijdstip. Zie je een balletje staan, dan is de baan bezet of gereserveerd (padel), zie je een 'rennend mannetje' dan is er training. Ook toernooien en andere activiteiten hebben een eigen symbool. Je kunt op die tijdstippen niet vrij tennissen, of reserveren voor padel.

2) Op de website: Op elke pagina op de site zie je in de rechterkolom 'Beschikbare banen'. Kies een datum en tijdsblok en klik op 'Toon alle banen'. Klik indien nodig ook op het woord Padel om de padelbanen te zien. Als de baan bezet is voor training, competitie, toernooien etc. zie je rode blokken. Zie je op het gewenste tijdstip een groen blok dan kun je vrij tennissen of reserveren voor padel.

Je ziet in onderstaand overzicht 7 tennisbanen en 3 padelbanen, maar ook 3 'ladder tennisbanen' en 3 'ladder padelbanen'. Dit zijn fictieve banen en deze waren uitsluitend voor degenen die zich hadden opgegeven voor de laddercompetitie 2023-2024. Deze banen zijn echter weer verwijderd na deze competitie en nu niet meer zichtbaar.

Voorbeeld van overzicht beschikbare banen: