Vrij spelen

Het is bij DEM altijd een drukte van belang met toernooien, competitie, training en andere activiteiten. Is er in zo’n druk programma nog wel ruimte om gewoon vrij te tennissen?

Door-de-weeks kan dit ’s ochtends, ’s middags (op iets minder banen, omdat er dan ook vaak jeugdtraining is) en op alle avonden, behalve op maandag. Zie speeltijden in het baanreglement. 

Behalve overdag zijn er ook 's avonds banen bezet voor training. Je kunt op elke pagina in de rechterkolom klikken op de Clubagenda, waarop wordt aangegeven wanneer er welke activiteiten zijn. Daaronder staan de 'Beschikbare banen', kies een dag en urenblok en je ziet op welke uren de banen bezet zijn; de balk is dan rood gekleurd.

 

Op maandagavond hebben we de wekelijkse Tombola (bij andere verenigingen vaak bekend als racket-avond). DEM-leden van alle speelsterktes spelen dan leuke (en vaak verrassende) partijtjes tennis met elkaar. De aanvang is om 19 uur, maar je kan ook later komen. Als je na een of meer partijtjes niet meer mee wilt doen, vraag je je pasje terug.  Afhankelijk van de drukte wordt er 30-45 minuten gespeeld.

Er zijn avonden waarop een vaste groep leden een balletje slaat. En er vormen zich groepjes die in wisselende samenstelling een partijtje spelen. Maar ook gewoon met één of drie tennisvrienden afspreken komt natuurlijk voor.  

De speeltijd wordt eerlijk verdeeld door het zogenaamde afhangen op ons elektronische afhangbord. Een single-partij krijgt een half uur en een dubbel-partij drie kwartier speeltijd.  Overdag en in het weekend zijn er speeltijden van een uur.

Kortom, alle gelegenheid om lekker te tennissen en andere DEM-ers te leren kennen.